AnasayfaDezavantajlı GruplarKültürel Kalkınma

Ankara Engelsiz Filmler Festivali Başlıyor

Ankara Engelsiz Filmler Festivali Başlıyor

Ankara Engelsiz Filmler Festivali’nin dördüncüsü bu yıl 24-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Ankara Engelsiz Filmler Festivali bu yıl Goethe-Institut Ankara ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu ev sahipliğinde, 24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında dördüncü kez perdelerini açıyor.

Türkiye’de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği bu  ilk film festivali; bu sene de Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına kadar uzanan yelpazeye sahip programı seyircilerin beğenisine sunacak.

Festival’de bu sene uzun, kısa ve belgesel 27 film; “Engelsiz Yarışma”, “Türkiye Sineması”, “Dünyadan”, “Engel Tanımayan Filmler”, “Uzun Lafın Kısası”, “Çocuklar İçin”, “Sinema Tarihinden” ve “Otizm Dostu Gösterim” tematik başlıkları altında sinemaseverlerle buluşuyor.

Seyirciler, Ankara Engelsiz Filmler Festivali boyunca gerçekleştirilecek olan ve işaret dili çevirmenlerinin de bulunacağı söyleşilerde; filmlerin yönetmen, oyuncu ve film ekibiyle bir araya gelecek.

Festival seyircileri; tüm gösterimlerin yan etkinliklerine ücretsiz katılım sağlayabilecek;  yarışmada yer alan filmleri, Braille alfabesi* ile hazırlanan pusulalar ile oylayarak Seyirci Özel Ödülü‘nü belirleyebilecek.

*Braille Alfabesi: Görme engellilere göre tasarlanmış kabartma harfler.