AnasayfaGenelSosyal Kalkınma

Afgan Bisikletçiler Birleşmiş Milletler Merkezi’ne Barış Mesajı Getirdi

Afgan Bisikletçiler Birleşmiş Milletler Merkezi’ne Barış Mesajı Getirdi

Barış mesajı vermek için dünyayı dolaşan Afgan baba ve oğulun İstanbul’dan bisikletle başlayan ve 7000 mil süren yolculukları  New York’ta ki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde son buldu. 2015 ylının Temmuz ayında yolcukluklarına başlayan baba ve oğulun bu yolculuğa çıkma amaçlarını dünyaya ‘‘barış ve dayanışma’’ mesajı vermek olduğunu belirtti. Baba Nader Shah Nangarhari ve oğlu Firoz Khan şu ana kadar üç kıtayı dolaştı.

Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne vardıklarında, Birleşmiş Milletler Ban Ki Moon’a geleneksel Afrika ‘‘Chapa’’ ceketini hediye ettiler.

Bisikletçiler bu yolculuğun kendi vatanları için çok önemli olduğunu ve bu yolculuğa çıkma amaçlarının barış mesajı verip Afrika’da bir uyum ortamı yaratmasını umduklarını söylediler.

18 yaşında olan Firoz Khan Afganistan halkının savaştan çok yorulduğunu ve tek isteğinin barış, eğitim ve birlik olduğunu söyledi.

Başkan Ban barış mesajı vermek için bisikletleriyle 3 kıtayı dolaşan baba ve oğulun yaptığını çok takdir etti ve bu mesajın tüm insanlık için çok güçlü olduğunu belirtti.

Nader Shah Nangarhari (solda), ve oğlu Firoz Khan (Sağda) Fotoğraf: UN/Lucas Millard