AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaYenilenebilir Enerji

Apple Enerji Satacak

Apple Enerji Satacak

Apple bugüne kadar alışkın olduğumuz ürünlerinin dışında yeni bir ürün geliştirdi: güneş enerjisi. Teknoloji devi olan şirket, Cupertino ve Nevada bölgesinde bulunan enerji çiftliklerinde üretimi fazla olan güneş enerjisi satışı için Apple Energy LLC adında yeni bir şirket kurdu.

Apple tarafından yapılan açıklamada, küreselde toplam 521 megavat güneş enerjisi üretimini hedeflediğinin altı çiziliyor. Şirket ürettiği enerjiyi öncelikle dünya çapında sahibi olduğu bilgi merkezleri, Apple mağazaları ve kurumsal ofislerinde kullanıyor. Bu ihtiyacın %93’ünü ürettiği güneş enerjisi ile karşılayan şirket,  aynı zamanda hidroelektrik, biyogaz, jeotermal güç konusunda da yatırım yapıyor.

Federal Enerji Düzenleme Komisyonu ile enerji politikaları ve yasaları kapsamında uygunluk sağlandığı takdirde Apple büyük bir enerji şirketi olmasa dahi piyasa fiyatları etkilemeden sektör ortalaması ile doğrudan ev ve işyerlerine elektrik satışlı yapabilecek gibi görünüyor. 6 Haziran’da başvurusunu yapan Apple, Federal Enerji Düzenleme Komisyonu’na yaptığı başvuruda 60 gün sonra faaliyete başlamak için izin istedi.