AnasayfaGenç

Avrupa Birliği’nin yeni girişimi, gençlerin Avrupa’yı trenle keşfetmesine olanak sağlayacak!

Avrupa Birliği’nin yeni girişimi, gençlerin Avrupa’yı trenle keşfetmesine olanak sağlayacak!

Avrupa Birliği, gençlerin trenle Avrupa’yı keşfetmesi için yeni bir girişim başlattı.

Avrupa Parlamentosu Üyeleri’nin desteğiyle 20.000 ila 30.000 kadar 18 yaş aralığındaki genç, bu yıl AB tarafından demiryolu ile seyahat etme şansına sahip olacak. Gelecekte daha çok genç, 2014 yılında Parlamento’nun Avrupa Gençlik Etkinliği (EYE) sırasında önerilen Discover AB (Avrupa’yı Keşfet) girişiminden faydalanabilecek.

20180607PHT05207_original

Peki bu sistem nasıl çalışacak?

Yaklaşık 15.000 kişi, 9 Temmuz ile 30 Eylül tarihleri ​​arasında Avrupa’yı demiryoluyla seyahat etme şansına sahip olacak. 1 Temmuz itibariyle 18 yaşında olan herhangi bir Avrupa vatandaşı, 12 – 26 Haziran arasında ilk turda sağlanan ücretsiz biletler için online başvuru yapabilecek. Ayrıca bu yıl yapılacak başvurular için ikinci bir çağrı da başlatılacak.

Katılımcılar, en fazla dört AB ülkesine 30 güne kadar seyahat edebilecek. Seyahat esas olarak demiryolu ile sağlanacak, aynı zamanda geniş erişim sağlamak için otobüs ve feribotlar da kapsama alınacak. Başka bir ulaşım şekli olmayan istisnai hallerde ise uçuşlara izin verilecek.

Diğer yandan hareket kabiliyeti azalmış veya özel ihtiyaçları olan katılımcılar için de ekstra ödemeler karşılanacak. Örneğin; görme bozukluğu olan kişiler için eşlik eden bir kişi veya yolu bulmalarına yardım edecek bir köpek desteği için masraflar karşılanacaktır.

Parlamento’dan Destek

Parlamento, 18 yaşındaki Avrupalılar için serbest tren bileti fikrinin güçlü bir savunucusu oldu ve bu konuda girişimi destekleyen üç karar aldı.

Avrupa Parlamentosu Üyeleri, bu inisiyatif ile gençlerin Avrupa’nın çeşitliliğini yaşamalarına, birbirlerini daha iyi anlamalarına ve Avrupa hakkında daha fazla şey öğrenmelerine olanak sağlayacağına inanıyor. Genç AB vatandaşlarını, AB’ye seyahat etmelerini teşvik etmeyi ve diğer ülkelerden insanlarla tanışmayı Avrupa kimliğini teşvik edeceğini ve ortak AB değerlerini güçlendireceğini düşünüyorlar.

Gençler, Avrupa Parlamentosu tarafından desteklenen Discover AB girişimi sayesinde Avrupa’yı gezmek için 12 Haziran itibariyle ücretsiz tren biletleri için kayıt yaptırabilirler.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak