AnasayfaEğitim

Avrupa’nın en iyi üniversiteleri hangileri?

Avrupa’nın en iyi üniversiteleri hangileri?

Oxford ve Cambridge gibi Avrupa’nın en iyi üniversiteleri Birleşik Krallık’ta bulunuyor.

İngiltere, Avrupa’nın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar arasında Oxford Üniversitesi, Cambridge Üniversitesi ve Imperial College London bulunmaktadır.

Oxford ve Cambridge, prestij ve akademik mükemmeliyet açısından dünya çapında bir üne sahip olmasına rağmen, İngiltere’deki üniversiteler, Avrupa’daki diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında daha az evrensel olarak kabul edilmektedir.

Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralamasına göre, en iyi 10 Avrupa üniversitesinden toplam yedi tanesinin İngiltere’de yer aldığı belirtiliyor.

Göçmenlere karşı davraanışlar nasıl

İsviçre, hem İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü hem de École Polytechnique Fédérale de Lausanne ile ilk 10’da güçlü bir şekilde yer alıyor.

Tüm üniversite kurumları ve öğretim ortamları, araştırma ortamı, araştırma etkisi, endüstri geliri ve uluslararası görünümleri üzerinde değerlendirilerek listeleniyor.

Diğer yandan İtalya, İspanya ve Portekiz gibi Güney Akdeniz ülkelerine baktığımızda buralarda yer alan üniversiteler bu listede ilk 50 içerisine bile giremiyor.

Göçmenlere karşı davraanışlar nasıl

İngiltere dışında yer alan en iyi Avrupa üniversitelerine baktığımızda, sıralamaya Almanya ve Hollanda’dan 4 üniversite girerken İsviçre ve İsveç’ten de birer üniversite yer alıyor.

404 üniversitenin genel endeksinin dışında, İngiltere’nin lig tablosunda 92 kurum yer alıyor, Almanya ise 44 kurumla en çok temsil edilen Avrupa ülkesi oluyor.

Avrupa’da başka yerlere baktığımızda İskandinav ülkeleri iyi performans göstermekte olup, İsveç ve Finlandiya, nüfuslarının büyüklüğüne göre başarılarının seviyelerinin çok üzerinde olduğu görülüyor. İsveç, 11 üniversitesi ile en iyi üniversiteler listesine girerken Finlandiya, bu listede dokuz kurumla yer alıyor.  Nüfus büyüklüğüne göre diğer güçlü performansçılar  da Danimarka ve İrlanda Cumhuriyeti oluyor.

Raporun tamamı, Avrupa’daki 404 üniversite dahil olmak üzere, dünya çapında 1.102 üniversiteden oluşmaktadır. İspanya, Rusya, Yunanistan ve Sırbistan da dahil olmak üzere toplam 35 Avrupa ülkesi temsil edilmektedir.

Göçmenlere karşı davraanışlar nasıl-2

Kaynak