AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaÇocuk

Bilim Kahramanları Serisi İzmir ile Başlıyor

FIRST LEGO League (FLL) 12. Türkiye Turnuvaları 2015-2016 sezonu başlıyor.  13-14 Şubat tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan ilk yarışma Gediz Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Bilim Kahramanları Derneği, özgüven sahibi, sorgulayan, takım halinde toplumsal sorunlara çözümler üretebilen bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla dünyada  80 ülkede yapılan FIRST LEGO League (FLL) etkinliğini Türkiye’de düzenliyor.     FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllüyle hayata geçiriliyor.

Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm

Dünyanı temiz geleceği ellerinizde. Çöpten ne yapılacağına siz karar verin!

Turnuvalara katılacak 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayıp, program yazıyor, araştırmalar sonucu özgün çözümler üretiyor, teatral sunumlar yapıyor, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek, kullanıyor ve yayıyor. Takımlar önce yerel, sonra başarılarına göre ulusal ve uluslararası turnuvalara katılma fırsatı elde ediyor.

FIRST Vakfı (For Inspiration and Recognition of Science and Technology); gençlere bilim ve teknoloji alanlarında ilham vermek ve onları bu alanlara özendirmek amacıyla ABD’li başarılı bir mühendis, mucit ve girişimci Dean Kamen tarafından 1989 yılında kuruldu. İlk olarak, robot turnuvaları düzenleyen FIRST Vakfı  robot turnuvalarıyla, ilk ve ortaokul seviyesine erişebilmek için yol ararken LEGO’nun (ABD’nin ünlü teknik okulu MIT’de geliştirilen) robot platformuyla karşılaştı ve işbirliği de bu sayede başladı.

giris_galeri_07

Kaynak