AnasayfaUluslararası KalkınmaFonlar

Jean Monnet Burs Programı 2016-17 Akademik Yılı Başvuruları Başladı

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu sürecinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla uygulanmakta olan Jean Monnet Burs Programı 2016-2017 Akademik yılı başvurusu açıldı.

4 Nisan 2016 tarihinde sona erecek Jean Monnet Burs Programı kapsamında kamu kurumu çalışanlarına, üniversite öğrencilerine (2015-16 Akademik Yılında mezun olacak son sınıf veya lisansüstü veya doktora) ve akademik/idari personele, özel sektör çalışanlarına Avrupa’da yüksek lisans bursu veriliyor. Verilen burs kapsamında yurt dışı okul ücreti, yaşam giderleri ve burs süreci ile ilgili çeşitli masraflar (vize ve seyahat gibi) karşılanıyor. Adaylar kendi uzmanlık alanlarına giren ve seçtikleri Avrupa Birliği müktesebat konusu ile ilgili yazılı sınava tabi tutuluyorlar.

Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye buraya tıklayarak ilgili duyurudan ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra, burs hakkında ek bilgi talep etmek isteyen ya da soruları olan adayların sorularını e-posta aracılığıyla info@jeanmonnet.org.tr adresine, en geç 14 Mart 2016 – Pazartesi gününe kadar iletmeleri gerekliyor. Soruların 24 Mart 2016 – Perşembe günü Merkezi Finans ve İhale Birimi (www.cfcu.gov.tr), Avrupa Birliği Bakanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programı (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde açıklamalar başlığı altında yayınlanacak.

Daha önce desteklenen Jean Monnet bursiyerlerinin başarı hikayeleri için tıklayınız.