AnasayfaEkolojiÖzel Dosya

Bugün 4 Aralık, Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü!

Bugün 4 Aralık, Dünya Yaban Hayatı Koruma Günü!

Dünyadaki yaban hayatının korunması, doğal dünyayı ve orada yaşayan canlıları korumayı amaçlayan küresel bir çevre hareketidir. Dünya üzerindeki en sevilen hayvan türleri, yaygın ve tehlikeli suç şebekeleri tarafından katledilmektedir. Yasa dışı hayvan parçalarına ve ürünlerine duyulan bitmek bilmeyen bu talep nedeniyle vahşi yaşam karaborsası giderek büyümektedir.

Yaban Hayatı Koruma Günü; vahşi yaşamdaki kaçak avcılığın ve kaçakçılığının yarattığı zararların ekonomik / çevresel etkileri hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Nesli tükenmekte olan türlerden elde edilen ürünlere olan talebini azaltmak ve yasa dışı yaban hayatı ticaretine bir son vermek için vatandaşlar, aktivistler, özel şirketler ile hükûmetler ekstra çaba göstermelidirler.

Farkındalığı artırmak ve doğal çevreyi korumak isteyen herkesi bir araya getirmek için 2012 yılında Hillary Clinton tarafından bir eylem çağrısı yapılmıştı. Beyaz Saray’ın dünya üzerindeki vahşi yaşam ticareti sorununu ele alma stratejisi bu tarihte açıklanmıştır ve “4 Aralık Yaban Hayatı Koruma Günü” olarak anılmaya başlamıştır. 

Kaynak