AnasayfaDezavantajlı Gruplar

Bugün 3 Aralık Uluslararası Dünya Engelliler Günü, gelin engelleri birlikte kaldıralım!

Bugün 3 Aralık Uluslararası Dünya Engelliler Günü, gelin engelleri birlikte kaldıralım!

Dünya nüfusunun yaklaşık olarak %15’i, engeller ile yaşamını sürdürüyor. Engelli bireyler, toplumun tüm yönlerine katılım sağlarken ne yazık ki bazı zorluklarla karşı karşıya kalmaya devam ediyorlar. 2019 Dünya Engelliler Günü ise “Gelecek Erişilebilir” sloganı ile insanların önündeki engellerin artık bulunmadığı bir geleceğe bakmamız gerektiğini vurguluyor.

İnsanların binalara merdiven kullanmadan girebildiği, plaja giden bir rampaya rahatlıkla erişilebildiği, ayrımcılık korkusunun bulunmadığı hatta iş imkanlarının arttığı bir gelecek öngörmek zor değil. Unutmayalım ki erişilebilir bir gelecek için çalışmak, herkesin sorumluluğudur. Engelli bireyler ile birlikte, insanların toplumdan dışlanmadığı bir gelecek yaratabiliriz.

Her insan hayatında farklı sağlık engellerine sahip olabilir fakat bu engeller, topluma katılmanın ve toplumla bir bütün olarak yaşamanın önüne geçmemelidir. Engelli bireylerin topluma entegre olmasındaki en büyük etken farkındalıktır. Geçtiğimiz yıllarda engelli bireyler için tasarlanan yasalar, iş hayatına girmeyi biraz daha kolaylaştırmış olsa bile farkındalık unsurunun artırılması gereken birçok alan hâlâ mevcut. Bu nedenle gelin hep birlikte 3 Aralık Uluslararası Dünya Engelliler Gününü, engelleri kaldırarak kutlayalım!

Kaynak