AnasayfaGirişimcilikGöç ve Mülteciler

Build Your Future (Geleceğini Kur!) Programı başlıyor!

Build Your Future (Geleceğini Kur!) Programı başlıyor!

Türkiye’de yaşayan girişimci mültecilere kendi işlerini kurdurmalarını desteklemek için Almanya Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ve Türkiye Girişimcilik Vakfı tarafından hazırlanan Build Your Future (Geleceğini Kur) Programı, 21 Haziran’da İstanbul’da, 22- 23 Haziran tarihleri arasında da Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

Bu program, Türkiye’de yaşayan mültecilere kendi işletmelerini kurdurmak ve onlara girişimcilik becerileri kazandırmak için adım adım metodoloji sağlamayı amaçlamaktadır.

Build Your Future projesi kapsamında 21 Haziran’da İstanbul’da ve 23 Haziran’da Gaziantep’te olmak üzere iki adet ideathon (fikir maratonu) ve ayrıca 27-31 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da 5 günlük bir Bootcamp düzenlenecek.

Programın ilk aşaması olan Ideathon, yaratıcı fikir üretme alıştırmaları ve girişimci olma yolunda ilk adımları anlatan, gün boyu süren yoğun bir atölye çalışmasından oluşuyor. Bu kısımda Suriyeli girişimciler, başlangıç fikrinin etrafındaki çoklu çözümleri kavramsallaştırma, benzer sorunlar üzerinde çalışan diğer kişilerle ekip kurmanın yanı sıra İstanbul’da gerçekleştirilecek Bootcamp’e başvurmaya hazırlanmalarına da yardımcı olacak bir eğitim alma şansına sahip olacak.

Başvuru için tıklayınız.