AnasayfaEkolojiSürdürülebilir Kalkınma

Cevdet İnci Vakfı’nın düzenlediği 2023 Hasat Hibe Programı, “hava, su ve toprak” odağında gerçekleşti

Cevdet İnci Vakfı’nın düzenlediği 2023 Hasat Hibe Programı, “hava, su ve toprak” odağında gerçekleşti

Lisansüstü düzeyde bir programa kayıtlı öğrencilerin hava, su, toprak odağında sürdürülebilirlik ile ilişkili projelerinin hayata geçirilmesini desteklemek amacıyla tasarlanan Cevdet İnci Vakfı’nın düzenlediği Hasat Hibe Programı 2022 yılından bu yana sürüyor. 

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın gençlere yönelik faaliyetlerinin bir parçası olarak bu yıl ikincisini düzenlediği Hasat Hibe Programı’nın 2023 yılı finali 8 Ocak tarihinde İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. Finale kalan proje sahipleri, mentorlar, jüri üyeleri, yatırımcılar, İnci Holding ve grup şirket yöneticileri bu etkinlikte proje paylaşımı, hibe sonuçlarının açıklanması ve kutlama için bir araya geldiler.

Döngüsel ekonomi, atıkların kaynağında azaltılması, alternatif ve temiz enerji alanlarındaki projelerin desteklendiği Program’ 10 farklı şehirden, 19 farklı üniversiteden 23’ü yüksek lisans öğrencisi ve 12’si doktora öğrencisi olmak üzere 35 kişi katıldı. 

Cevdet İnci Eğitim Vakfı tarafından Program kapsamında hibe, mentorluk ve yatırımcı buluşmaları olmak üzere 3 ana başlıkta destekler verilecek. İlk aşamada 20 projeye mentorluk desteği, 10 projeye proje başına 50 bin TL’lik hibe desteği verilecek. Ayrıca seçilen projeler, 2024 yılında da ihtiyaç alanları doğrultusunda mentorluk desteği ve Gelişim Hibe Desteği alacak.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: