AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Çevre Dostu Arama Motoruyla Her Tıkta Bir Ağaç

Çevre Dostu Arama Motoruyla Her Tıkta Bir Ağaç

 

Arama motorlarının kullandıkları sunucuların ciddi miktarda elektirik tüketmesi sorununa çözümünüz yeni çevre dostu arama motoru Ecosia olabilir.

Alman bilişimci Christian Kroll çevreyi korumak amacıyla 2009 yılında Ecosia isimli bir arama motoru geliştirdi. Arama sonuçlarını gösterirken yayınladığı reklamlarla para kazanan Ecosia aslında bir şirket ancak kazancının %80’inini çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için tahsis etmesiyle kendini daha çok ‘sosyal işletme’ olarak tanımlıyor.

Sosyal işletme, toplumsal fayda sağlamak için bağış kullanmak yerine geliştirdiği iş modeliyle kâr üreten ancak işletme stratejisi olarak kâr amacı gütmeyen yeni bir işletme modeli. Bu bağlamda, 2 milyonun üzerinde aktif kullanıcısıyla Ecosia kurulduğu günden bu güne dünya çapında 4 milyon ağaç dikti.

Karbon nötr şirketler arasında yer alan Ecosia, 2015 yılına kadar Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF)’nın Amazon bölgesindeki yağmur ormanlarını koruma projesine destek olmuştu. Bu yıl itibariyle Burkina Faso’da kuraklığın önüne geçmek için Dünya Bankası ve Afrika Birliği tarafından yürütülen Yeşil Duvar projesine destek oluyor.