AnasayfaEğitimAfetler

Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitime ne zaman başlanılacak?

Deprem bölgesindeki 10 ilde eğitime ne zaman başlanılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya AFAD Koordinasyon Merkezi’nde bugün yaptığı açıklamada depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime başlama takvimini açıkladı. 

Bakan Özer, depremden etkilenen 10 ilden diğer illere naklini aldıran öğrenci sayısının 74 bin 884’e yükseldiğini ve deprem bölgesindeki 10 ile Elazığ’ın da eklendiğini belirtti. 

Sadece Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitimin başlatılacağını belirten Özer, sağlam raporu almadan kesinlikle öğrenci ve öğretmenleri okullara sokmayacaklarını, eğitimin başlayacağı illerde de eğer sağlam raporu henüz alınmamışsa o okullarda eğitime başlanmayacağını belirtti.  

Valiler ve il milli eğitim müdürleri ile kapsamlı bir değerlendirmenin yapıldığı ve bu 10 ilin 3 kategoriye ayrıldığını açıklayan Bakan Özer, birinci kategoride Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’nın yer aldığını ve bu illerde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibariyle eğitim öğretime başlayacağını bildirdi. Gaziantep ve Osmaniye’nin İkinci kategoride yer aldığı illerde eğitim öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen aranın 13 Mart’a kadar uzatıldığı,  Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerinin yer aldığı üçüncü kategorideki illerde ise 1 Mart tarihine kadar verilen eğitim öğretim ertelemesinin 27 Mart tarihine kadar uzatıldığı açıklandı.

 

Kaynak: MEB

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: