AnasayfaSosyal Sorumluluk

Dünyada KSS’ye Yön Verenler Arasında Türkiye’den Tek İsim: Serdar Dinler

Dünyada KSS’ye Yön Verenler Arasında Türkiye’den Tek İsim: Serdar Dinler

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Serdar Dinler, dünyada Kurumsal Sosyal Sorumluk alanına yön veren kişiler arasında Türkiye’den tek isim olarak göze çarpıyor.

 Serdar Dinler     Türkiye Kurumsal      Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı

En Etkili 100 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri, kurumsal sosyal sorumluluk kavramının somutlaştırılarak kişilerin ve kurumların kurumsal sosyal sorumluluk programlarını oluşturmasına veya geliştirmesine yardımcı olmak için etkilerini kullanır. Liderlerin bu çabaları, küresel tedarik zincirlerindeki gelişmelere katkıda bulunuyor ve böylece hem bireylerin hem de şirketlerin pozitif bir fark yaratmasına yardımcı oluyor.

Kanada merkezli Assent Compliance şirketi adına Lucas Taylor tarafından Notre Dame Üniversitesi MBA Programı ve LTD Danışmanlık işbirliğiyle gerçekleştirilen bağımsız araştırma sonucu ”Top 100 Corporate Social Responsibility Influence Leaders‘ listesi açıklandı. Uluslarararası bir çok kurum ve şirketin üst düzey isimlerinin de olduğu listede Türkiye’den ise TKSSD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Dinler yer aldı.

Serdar Dinler, ilk, orta ve yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladı. British Council ve Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde çalışan Dinler; Türkiye’de daha çok sivil toplum alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. Serdar Dinler, birçok yeni kavramın Türkiye’de sivil topluma entegre edilmesine ve bu kavramların yayılmasında görev alarak;  sayısız ulusal ve uluslararası projede yer aldı. Dinler, 2005 yılından beri Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda  çalışmalar yürütmekte ve kurucusu olduğu Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin başkanlığını yapmaktadır.

Listenin ilk 10 ismi şu şekilde;

1.Laura Chapman Rubbo, Sorumlu Yönetim ve Tedarik Zinciri Müdürü – The Walt Disney Company

2.Lydia Hultquist, İş Geliştirme Müdürü – EMR CPR

3.Lisa Jackson, Çevre, Politika ve Sosyal Girişimler Başkan Yardımcısı – Apple

4.Kate Brandt, Sürdürülebilirlik Temsilcisi –Google

5.Tim Mohin, Chief Executive – Global Reporting Initiative

6.Boris Kamstra, Ceo –Alphamin Resources Corp

7.Rose Stuckey Kirk, Baş Kurumsal Sosyal Sorumluluk Sorumlusu ve Verizon Vakfı Başkanı – Verizon

8.Charlene Lake, Kıdemli Başkan Yardımcısı, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Şef Sürdürülebilirlik Görevlisi – AT&T

9. Julia Litvak, Müdür, Sorumlu Tedarik Yönetim Programı Müdürü – Medtronic

10. Michael R. Littenberg, Partner – Ropes & Gray LLP

Listenin tamamına ulaşmak için tıklayınız.