AnasayfaGenelGirişimcilik

Dünyanın en iyi girişimcilerine ilham veren kitaplar hangileri?

Dünyanın en iyi girişimcilerine ilham veren kitaplar hangileri?

Dünyanın en iyi girişimcilerinin ve yatırımcılarının favori kitapları “20 Dakikalık VC Podcast”in blog yazarı Joe Hovde tarafından yapılan son analizlere dayanıyor.

Analizlere baktığımızda en çok beğenilen üç kitap, girişimciler ve yatırımcılar tarafından yazılmış. En çok alıntı yapılan kitap Ben Horowitz’in “The Hard Thing About Hard Things” kitabı oldu. İkinci sırada ise Peter Thiel’in “Zero to One” kitabı yer alıyor. Bu kitap gelecekteki girişimlerin daha doygun bir dünyada yenilikçi ürünler yaratabilmeleri için “beyaz alan”ı nasıl bulabileceklerine odaklanıyor. Üçüncü sırada ise Eric Ries’ın “The Lean Start-Up” kitabı yer alıyor. Eric Ries, kitabında modern web tabanlı işletmelere atık azaltma ilkelerini uygulayarak Japonca “yalın üretim” kavramını baz alan yeni bir yönetim metodolojisi geliştiriyor.

Ayrıca listede Dale Carnegie’nin “How to Win Friends and Influence People – Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı” ve Jim Collins’in “Good to Great – İyiden Mükemmel Şirkete” gibi teorik çalışmaları yer alıyor. Bunun yanı sıra Nassim Taleb’in şansa odaklanan “Antifragile – Antikırılganlık” ve “Fooled by Randomness” kitapları da oldukça beğeni topluyor.

Eğer kurgu söz konusu ise Paulo Coelho’nun en çok satan kitabı “The Alchemist- Simyacı” listede zirveye oynuyor. Roman, hedeflere ulaşmak konusunda tüm evrenin geliştirilebileceği mesajını veriyor.

Tüm bunlara ek olarak Mikhail Bulgakov’un “The Master and Margarita –Usta ve Margarita”sı, Gabriel Garcia Marquez’in “100 Years of Solitude – Yüzyıllık Yalnızlık”ı ve Ernest Hemingway’in “The Old Man and The Sea- Yaşlı Adam ve Deniz”i gibi kitaplar da ilham veren kitaplar listesinde yer alıyor.

Kaynak