AnasayfaİnovasyonTeknoloji

BMW ile The North Face fütürist bir iş birliği kurdu!

BMW ile The North Face fütürist bir iş birliği kurdu!

BMW’nin yaratıcı departmanı Designworks ve The North Face, aşırı soğuklarda kampçıları koruyabilmek adına çağın ötesinde bir iş birliğine imza attılar.

Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) ilk defa sergilenen kamp aracı, The North Face şirketinin Futurelight bünyesi kapsamında nefes alabilen ve su geçirmeyen bir maddeyle birlikte nano-spinning teknolojisini kullanarak üretildi. Elektro-spinning olarak da bilinen bu teknoloji, polimer çözeltilerden nanolif üretmek için geliştirilmiştir. Bu yöntem sayesinde Futurelight zarı, hava geçirgenliği sağlar. İşlem, malzemede nano boyutlu delikler oluşturarak tam su geçirmezlik sağlarken yüksek gözenekli bir yapı oluşumuna izin verir böylece hava malzemenin içinde optimum derecede hareket edebilir.

BMW’nin 2008 yılında çıkardığı GINA konseptinden ilham alınarak ve Futurelight malzemesinden oluşturulan bu araç, The North Face’nin çadırlarında gördüğümüz gibi jeodezik yapıda esnek ve hafif bir kumaş dış kabuğa sahip.

GINA hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Geçtiğimiz Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen fuara katılan ziyaretçiler, aracın sanal gerçeklik simülasyonunu kullanarak kampçıyı tecrübe edebildiler. Designworks stüdyo direktörü Laura Robin, “Kamp aracını sergilemek için hem fiziksel hem de dijital dünyaları bir araya getirdik. Markamızın bütün vizyonunun açıkça iletildiğinden emin olarak, insanlara tam anlamıyla uygulamalı bir deneyim yaşattık.” dedi.

Kamp aracı, çekilebilir römork gibi hareketli bir platform üzerine montelidir. İç kısmı iki kişilik uyku alanı ve raflarla donatılmıştır. The North Face, Futurelight malzemesini markanın “zirve performansı” olarak 2019 yılı sonbahar koleksiyonunda piyasaya sürmeyi planlıyor.

Kaynak