AnasayfaGıda

Dünyanın en pahalı ve en ucuz kahveleri hangi ülkelerde?

Dünyanın en pahalı ve en ucuz kahveleri hangi ülkelerde?

Ülkeler bir bardak kahve için ne kadar para ödüyor? 

Dünyanın her yerinden milyonlarca insan bir fincan sıcak kahve ile güne başlıyor. Kahve dükkanlarından üzerinde isimleri yazılı bir karton bardak almak için sabırla bekliyorlar. Bir tutam şeker ve biraz süt ekledikten sonra, kafein almak iyi geliyor.

UBS tarafından yapılan çalışmada, yerel uzmanlara tipik bir kahve dükkanında bir fincan kahvenin ne kadara satıldığı soruldu. Karşılaştırmada şeker ve süt masrafları hariç, orta boy bir Amerikano baz alındı. Sonuçlar oldukça şaşırtıcı.

İşte bir fincan kahve için en çok ödeme yapan şehirler

  1. Doha

Katar’ın başkenti Doha listenin başında yer alıyor. Burada insanlar kahve için küçük bir servet harcamak zorunda.

6.40 Amerikan Doları.

  1. Kopenhag

Yarışın ikincisi Kopenhag. bu ülkede iyi bir fincan kahve size çok pahalıya mal olabilir ama kesinlikle sıcak hoş bir his veriyor.

6.24 Amerikan Doları.

3.  Dubai

Listenin üçüncü sırasında Orta Doğu’nun ekonomik güç merkezi var.

5.70 Amerikan Doları.

En Ucuz Şehirler

  1. Roma

İtalya’nın başkenti, düşük maliyet karşılığında mükemmel kahveleriyle ünlü. Barlarda bir fincan kahve sadece 99 cent.

  1. Lisbon

Düşük kahve fiyatları ile tanınan bir başka Avrupa şehri, Portekiz’in başkenti Lizbon. Bu fiyatlara şaşırmamak imkansız. Burada bir fincan kahve sadece 74 cent.

  77. Lagos

Nijerya’nın en büyük şehri dünyanın en düşük kahve fiyatlarına sahip. Bir bardak kahve sadece 62 cent, kendiniz demlemediğiniz sürece daha ucuzu olamaz.

Dikkate Değer Noktalar

Listede 13. Sırada yer alan Cakarta‘da bir fincan kahve için ödenen tutar 4.10 $. Endonezya’nın başkentinde kahve dükkanları normal bir kahve için çok şey istiyor.

İronik olan durum ise Endonezya dünyanın en büyük dördüncü kahve ihracatçısı iken Brezilya, Vietnam ve Kolombiya gibi diğer kahve ihraç eden ülkelerdeki şehirler çok daha ucuza kahve satıyor. Örnek olarak; São Paulo, bir fincan kahve başına 1.50 dolarla 69. sırada yer alırken Hanoi 67, Bogotá ise 64. sırada yer alıyor.

49. Montreal:  Fiyat 2.23 $     

51. TorontoFiyat 2.38 $                        

Her iki Kanada kentinde de hayatın pahalı olmasına rağmen makul kahve seçenekleri bulunuyor.

Son yıllarda giderek artan kahve zincinlerinin her köşe başına açılması ve  3rd Wave diye adlandırılan 3.nesil butik kahvecilerin de popülerleşmesiyle birlikte kahve tüketimi çay içimine daha yatkın olan Türk insanı için de gün içerisinde sıkça tüketilen bir seçenek oldu. Türkiye’de ise içilen bir fincan kahve için 1.41 $ dolar ödeniyor.

Kaynak