Anasayfaİklim Değişikliği

Evlerde enerji verimliliği sağlamak için uygulanabilecek basit adımlar nelerdir?

Evlerde enerji verimliliği sağlamak için uygulanabilecek basit adımlar nelerdir?

Dünya iklim değişikliği sebebiyle günden güne daha fazla sıkıntı içine giriyor. Durumu tersine çevirmek veya hafifletmek için, tarım, gıda ve yaşama biçiminde köklü değişiklikler yapmak gerekiyor.

Farklı endüstriler sürdürülebilir bir modele dayalı iş uygulamalarını yeniden değerlendirmeye başladığında, toplum da yaşam biçimlerini yeni bir yeşil seviyeye yükseltiyor. Enerji verimliliği sağlamak ve evleri daha yeşil yapmak için birden fazla yol bulunsa da, yeşil hale gelme ilkesi için 3 temel basit adım mevcut.

Enerji tüketimi alışkanlıklarının farkında olmak

Evlerde yeşile dönmek herkes için farklı bir şey ifade eder ancak, ‘sürdürülebilir bebek adımları’na dikkat etmek faydalı olacaktır. Bu noktada yapılması gereken tüketim ve israfı en aza indirgemek, mevcut kaynakları en üst düzeye çıkarmak ve harcamalara öncelik vermek için yaratıcı ve pratik yollar bulmak. Ev sahipleri, araştırmayı kendi başlarına yapabilir veya evin enerji verimliliğini profesyonelce değerlendirmek için bir enerji denetçisi seçebilirler.

Enerji verimliliğine öncelik vermek

Eylem akışına bağlı olan enerji denetimi hakkındaki tavsiyeleri izleyerek, enerji faturasında %5 ila %30 tasarruf elde edilebilir. Evlerde yeşile dönerken en basitinden aydınlatmada enerji verimliliği sağlayan LED ampuller tercih etmek bile faydalı olacaktır. Isı yalıtımı da ısıtma masraflarından yaklaşık %10 ila %25 arasında tasarruf sağlamaya neden olur.

Doğal temizlik ürünlerini kullanmak

Enerji denetimi ve enerji verimli ürünleri kullanmak aylık faturaları düşürür ancak kişisel hareketleri sürdürülebilir bir yaşam biçimini yansıtacak şekilde hizalamak da yaşamsal önem taşır. Bu yolda ev sahipleri, parfüm ve geleneksel ev temizleyicileri içeren ürünlerden kaçınarak ilk adımı atabilir. Bu ürünler insanlara ve ekosisteme zararlı kimyasallar içerir. Bunun yerine, doğal bitkilerden yapılmış yeşil ev temizleyicilerini kullanmak uygun olacaktır.

Kaynak