AnasayfaEğitimGöç ve Mülteciler

Eğitim Reformu Girişimi’nin “Bir Arada Yaşamı ve Geleceği Kapsayıcı Eğitimle İnşa Etmek” adlı raporu yayımlandı

Eğitim Reformu Girişimi’nin “Bir Arada Yaşamı ve Geleceği Kapsayıcı Eğitimle İnşa Etmek” adlı raporu yayımlandı

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir.

Bu kapsamda ERG, Türkiyeli, mülteci ve göçmen çocuklar için kapsayıcı eğitim çerçevesi öneren “Bir Arada Yaşamı ve Geleceği Kapsayıcı Eğitimle İnşa Etmek” başlıklı bir rapor hazırladı.

download

Suriye Krizi’nin patlak vermesinden bu yana Türkiye, 2,8 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mülteci çocukların nitelikli eğitime erişmesi, Türkiye’deki eğitim sisteminin bütün öğrenciler için nasıl daha kapsayıcı olabileceği konusunda eyleme geçme gereksinimi beraberinde getiriyor.

Rapor, mülteci çocukların nitelikli eğitime erişimisine olanak sağlanırken aynı zamanda Türkiye’deki bütün öğrencilerin nitelikli eğitim almasını sağlayacak “kapsayıcı eğitim” olgusunun oluşmasının önemini vurguluyor. Bu bağlamda, Türkiye’deki mültecilerin ve ev sahibi toplulukların eğitim konusunda karşı karşıya olduğu zorlukları özetleyerek, mülteci çocukların uzun dönemde Türkiye toplumunun bireyleri olmaları için atılması gereken somut adımları öneriyor.

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak