AnasayfaGenel

Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Tokat’ta 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat’ta 18 Nisan 2024 tarihinde saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Deprem Ordu, Kırşehir, Amasya, Kayseri, Sivas, Samsun, Çorum, Çankırı, Yozgat gibi çevre illerden de hissedildi. Artçı depremlerin sürdüğü Tokat’ta saat 21.45’te 4, 22.31’de ise 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 00.09’da 4.1 büyüklüğünde ise bir deprem daha gerçekleşti. Öte yandan 200’den fazla ev ile ahırın da hasar aldığı bildirildi.

Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, bölgede yıkım yaşandığına dair bilgi aldıklarını belirtti. Depremin çok şiddetli hissedildiğini aktaran Kılıç, “Bize ulaşan can kaybı yok. İki minaremiz yıkıldı. Buğdaylı köyümüzde evlerin yıkıldığına dair haber var” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak açıklama yaptı. Depremin Kayseri’de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyleyen Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tokat ili Sulusaray’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremden dolayı, Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle ekiplerimiz saha taramasına başlamış, şu ana kadar her hangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.”

AFAD, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir. An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” ifadelerine yer verdi.

Sağlam KOBİ Projesi ile Afetlere Daha Hazırlıklı Daha Dayanıklı Olmak Mümkün

2013 yılından bu yana, UPS Global Vakfı, Dünya Ekonomik Forumu, Amerikan Ticaret Odası Vakfı, IDEMA ve UPS Türkiye iş birliği ile Türkiye’deki KOBİ’lerin afetlere hazırlık süreçlerine ve yaşanabilecek olası afetlerin ardından iş hayatına hızla dönmelerine destek sağlamayı amaçlıyoruz.

Sağlam KOBİ’den “Afetlere Hazırlanmak için 20 İpucu”, KOBİ’lerin afet sonrasında devamlılığını sağlamaya etkisi olacak olasılıkları artırmanın en etkili yollarını paylaşmak amacıyla tasarlandı. İçeriğin tamamına saglamkobi.org’da yer alan araç setinden ulaşabilirsiniz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: