AnasayfaEğitim

Eğitimde Yıldız Yeni Ülkeler

Eğitimde Yıldız Yeni Ülkeler

LSE tarafından yapılan bir araştırmaya göre, TACTICS ülkeleri eğitimde yeni gözdeler oldu.

London School of Economics’in (LSE) yürüttüğü bir araştırmaya göre, TACTICS adı altında toplanan yedi ülke yüksek öğrenim alanında tercih sebebi oldu. Tayland, Arjantin, Şili, Türkiye, İran, Kolombiya ve Sırbistan’ın yer aldığı TACTICS; dünya genelinde 78 ülkeden 15.000 üniversite üzerinde yapılan araştırmada ortaya kondu; ve bu kapsamda yüksek öğrenim ile ekonomik gelişme ilişkisi incelendi.

Araştırma çerçevesindeki bulgulara göre; TACTICS ülkelerinde gayri safi yurtiçi hasıla 15.000 doların altında ancak, genç kuşağın en az yarısı yüksek öğrenime kayıt oluyor. 2010-2014 yılları arasında ise katılım %5 oranında artmış bulunuyor; yılda en az 30.000 makale yazılıyor ve bu ülkelerin en az bir üniversitesi Times Yüksek Öğrenim Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda (Times Higher Education World University Rankings) yer alıyor.

Tüm bunlara rağmen TACTICS ülkelerinin homojen bir grup olmadığı, her ülkenin kendine ait dinamiklerinin bulunduğu; örneğin İran ve Türkiye’nin entelektüel açıdan zengin ve eğitim alanında öncü olduğu ancak her ikisinin de birtakım politik zorluklarla mücadele ettiği belirtiliyor.

Kaynak