AnasayfaEkolojiAtık ve Tüketim

Ellen MacArthur Vakfı’ndan “Yeni Plastik Ekonomi Küresel Taahhüdü ”

Ellen MacArthur Vakfı’ndan “Yeni Plastik Ekonomi Küresel Taahhüdü ”

Ellen MacArthur Vakfı , küresel plastik kirliliğini önlemek için 29 Ekim 2018’de “Yeni Plastik Ekonomi Küresel Taahhüdü ”nü başlattı!

Küresel plastik kirliliğini önlemek için 29 Ekim 2018’de, Ellen MacArthur Vakfı ve BM Çevre Programı iş birliği ile “Yeni Plastik Ekonomi Küresel Taahhüdü” başlatıldı.

Dünyada her dakika, bir kamyon dolusu plastik okyanusları kirletiyor. Dünya çapındaki plastik kirliliğinin önüne geçmek için Ellen MacArthur Vakfı 29 Ekim’de “Yeni Plastik Ekonomi Global Taahhüdü” isimli bir kampanya başlatarak atık ve kirliliğin engellendiği ve doğal sistemlerin yeniden üretildiği ekonomik kalkınmaya tamamen farklı bir yaklaşım getirdi. Bu kampanyanın arkasında markalar, sivil toplum örgütleri ve üreticilerden oluşan 250 imza bulunuyor.

Bu taahhüdün merkezinde plastiği doğadan uzak tutmak için elemeyi, yenilemeyi ve geri dönüştürmeyi savunan yaklaşımlar var. Şirketler ve politika yapıcılar arasındaki anlaşma sayesinde küresel plastik kirliliğinin önlenmesi için önemli bir iş birliği oluşturuldu.

Kısacası plastik ambalaj kirliliği ile mücadele etmek için işletmelerin ve hükümetlerin ortak gücüne vurgu yapılıyor. Şimdiki imzacılar küresel plastik endüstrisinin %20’sini temsil ediyor; bu yüzden topluma, ekonomiye ve çevreye daha fazla fayda sağlanabilmesi için daha fazla hükümet ve işletmelere ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Kaynak