AnasayfaGenelKalkınma Gündemi

Yerel ve uluslararası paydaşlar, İhtiyaç Haritası Paydaş Toplantısı’nda buluştu.

Yerel ve uluslararası paydaşlar, İhtiyaç Haritası Paydaş Toplantısı’nda buluştu.

İhtiyaç Haritası, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin yarattığı yıkımın ardından, afetlerin ekonomik ve toplumsal boyutlarını geliştirmek için dayanışmanın etkileyici hikayelerinin yer aldığı bir toplantı düzenledi.

 

İstanbul, 30 Ekim 2023 – İhtiyaç Haritası, 6 Şubat 2023 depreminin yarattığı yıkımın ardından sivil dayanışmanın önemi için DasDas ev sahipliğinde ‘Paydaş Toplantısı’ düzenledi. Paydaşların afet sonrası deneyimlerini, afet yönetimi, afetlerin ekonomik ve toplumsal boyutlarını geliştirmek yaklaşımıyla gerçekleştirilen toplantı, 124 katılımcıyı ağırladı.

İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan “6 Şubat depreminin üzerinden sekiz aydan fazla süre geçti. İhtiyaç Haritası olarak, Afet Platformu’ndaki STK’lar, kamu kurumları ve özel sektör destekçileri ile iş birliği yaparak sahada ve masada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu iş birliği çerçevesinde onbinlerce aileye ve yüzbinlerce yurttaşa yardım eli uzatıldı. Günlük ihtiyaçlardan psikososyal desteklere, sürdürülebilir yaşam alanlarından spor tesislerine, KOBİ’lerin ayağa kaldırılmasından istihdam seferberliğine kadar birçok proje gerçekleştirildi ve devam ediyor.” dedi.

Etkinliğin açılışında konuşan İhtiyaç Haritası Kurucu Ortak Mert Fırat, paydaşlarla sağlam bir iş birliği ve dayanışma içinde olduklarını ve 200’den fazla kurumla çalışarak sürekli iyileşmeyi hedeflediklerini ifade ederken, “Paydaşlık sadece burada yazılan bir konu değil, sahada varlığınızı bilerek çalıştık. Bizim için İhtiyaç Haritası sizlersiniz. Bir buluşma noktası olmak için yola çıkmak istedik. Yatay hiyerarşi kültürüne inandık. Sizler, bunun bir kanıtı olarak harika paydaşlarsınız.” dedi.

Verileri Toplama, Analiz ve Kalkınma Ekosistemi Afet Bölgesi Saha Operasyonları sunumu, İhtiyaç Haritası’nın GIS ve Teknoloji Takım Lideri Özge Acar ile Acil Durum Operasyon Direktörü Sait Çetin tarafından katılımcılara detaylı bir şekilde aktarıldı. Toplantıda “Dayanışma” belgeseli özel gösterimi gerçekleştirildi. Toplantı, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Dr.Ali Ercan Özgür’ün moderasyonunda yürütülen deneyim paylaşımı oturumuyla son buldu.

İhtiyaç Haritası, ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatiftir. İhtiyaç Haritası, Sosyal Kooperatif statüsünde kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 2015 yılında kurulmuştur.

İhtiyaç Haritası, bireylerden, eğitim kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından ihtiyaçları toplar, doğrular ve harita tabanlı teknolojisi ile desteklerle buluşmasını kolaylaştırır. Daha fazla bilgi için: ihtiyacharitasi.org

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: