AnasayfaGeri Dönüşüm

Eski Gazete Kağıtlarından Büyüleyici Sanat Eserlerine Yolculuk

Eski Gazete Kağıtlarından Büyüleyici Sanat Eserlerine Yolculuk

Sanatçı Chie Hitotsuyama, eski gazete parçalarıyla yaptığı heykelleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Hitotsuyama, eski gazete kağıtlarından dönüştürdüğü büyüleyici güzellikteki heykelleriyle yaşadığımız gezegendeki  insanlar ve hayvanlar arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Heykellerini yapmak için topladığı eski gazeteleri önce yıkayan daha sonra bükerek şekil veren sanatçı, son olarak bükülmüş kağıtları yapıştırarak çeşitli hayvan figürlerini heykelleştiriyor.

Japonya’nın kağıt üretimi konusunda önemli bir kenti olan Fuji de doğup büyüyen sanatçının kağıtlara ilgisi çocukluğundan geliyor. Çünkü o kağıt fabrikasında çalışan bir ailenin çocuğu, fabrikaya her gidişinde kağıtların kokusunu ve makinelerin kağıt üretmesini izlemeyi çok sevdiğini belirten sanatçı içindeki yaratıcılıkla kağıtları geri dönüştürerek bu eserleri ortaya koyuyor.

Aslında bu görkemli sergiyi üretmesinin acıklı bir yanı da var. 2007 yılında Zambiya’ya yaptığı bir gezide kaçak avcılar tarafından boynuzları için zarar verilen yarılı bir gergedanı gördükten sonra bu eserleri yapmaya karar vermiş. Böylelikle nesli tükenmekte olan bu mükemmel hayvanlar için farkındalık yaratmaya çalışmış.

Hitatsuyama hayvanların da insanlarla birlikte aynı gezegen içinde yaşadığını ve onların da insanlarla aynı haklara sahip olduğunu belirtti. Hayvanlar da uyku uyuyup yemek yiyor ve bizim gibi sıradan bir gün geçiriyorlar diye belirten sanatçı bu yüzden fırsat buldukça doğadaki bu büyüleyici canlılar için eski gazetelerden dönüştürülmüş heykeller yapmaya devam ediyor.

Sanatçının eserlerini  web sitesinden görebilirsiniz.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu