AnasayfaEkonomik KalkınmaTeknoloji

Facebook’ta reklam verenler, KDV ödemeye başladı!

Facebook’ta reklam verenler, KDV ödemeye başladı!

Türkiye’deki Facebook kullanıcıları platform üzerinden verdikleri reklamlar için KDV ödemeye başladı!

Sosyal medya platformu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ay itibariyle Türkiye’de Facebook reklamlarından KDV alımı resmen başladı.

Geçtiğimiz yıl 2,5 milyar TL ciro yapan Facebook’un %18 KDV’ye tabi olacağı belirtildi ve bu uygulama ile yaklaşık 450 milyon TL KDV gelir elde edilmesi bekleniyor.

Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle Facebook’ta reklam yayınlamak isteyenler ödeme ekranındaki vergi beyannamesiyle karşı karşıya kalıyor.

Ocak 2019 verilerine göre, Türkiye’nin Facebook’ta 43 milyon, Instagram’da 38 milyon kullanıcısı bulunmaktadır. Sosyal ağ tarafından 2018 Kasım sonunda yayımlanan veriler, ülke genelinde yaklaşık 2 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin Facebook’ta bir hesabı olduğunu göstermektedir. Bu işletmelerin dışında Facebook hesabı olan herkes bu platformda çeşitli biçimlerde reklam verebilmektedir.

Artık Facebook’ta reklam vermek isteyenler KDV ödeyeceği için maliyetleri artacak ve bu durum Facebook’taki reklamların hacmini de etkileyecek. Ayrıca, bu durumdan önce milyonlarca hesap sahibi Türkiye’de resmi bir şirket kurmadan Facebook’ta ticari reklamlar koyabilirken, yeni dönemde bu hesaplar bir şirket olup olmadıklarına bakılmaksızın KDV’ye tabi olacaktır.

Kaynak