AnasayfaKadınÇalışanlar

Facebook’dan kadın mühendislere destek

Facebook’dan kadın mühendislere destek

Kaliforniya, San Jose’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kadın Mühendisler Derneği konferansında konuşma yapan Facebook Teknik Program Yöneticisi Kathryn Cook, “Güneş enerjisi ile çalışan bir drone gibi, kadın mühendisler de kendi kanatlarını takmalı ve uçmalı” açıklamasında bulundu.

Facebook’ta çalıştığı dönemde erişimi olmayan bölgelere internet sağlamak için güneş enerjisi ile çalışan droneları tasarlayan ekibe liderlik eden Cook, kadınların yetenekleriyle tutkularını birleştirdikleri zaman ortaya çıkaracakları gücün öneminden bahsetti.

Ayrıca, kadınların özellikle de mühendis olarak okurken veya çalışırken ön yargılara ve akıl hocalığına maruz kaldıklarını vurguladı. Yaklaşık 36 bin üyesi bulunan Kadın Mühendisler Derneği, katılımcılar arasında kaynaşmanın daha kolay sağlanması için bu yıl daha küçük bir konferans düzenledi.

Konferansta Ohlone Üniversitesi’nden mühendislik profesörü Afrikalı Rose-Margaret Itua, öğrencilerinin daha fazla kariyer fırsatları yaşamaları ve erkek egemen bir alanda hayatta kalabilmeleri için bazı ip uçları verdi. Itua, Silikon Vadisi’ndeki teknoloji şirketlerin daha fazla kadın mühendis istihdam etmeleri için çağrıda bulundu.

Öte yandan teknoloji firmaları kadın mühendisleri artırmak için mücadeleye devam ediyor. Facebook’ta, geçen yılın rakamlarına göre şirketin teknik işçilerinden yüzde 17’sini kadınlar oluşturuyor. 

Kaynak