AnasayfaİnovasyonTarım

Dünyanın İlk Post-Organik Ürünü’ dikey çiftlikte büyüyor

Dünyanın İlk Post-Organik Ürünü’ dikey çiftlikte büyüyor

New Jersey’nin Kearny kasabasında yüksek teknoloji ürünü bir dikey çiftlik olan Bowery, böcek ilacı, toprak veya hatta güneş ışığı almadan, yıl boyunca bebek kale bitkisi, arugula, tereyağı marulu ve fesleğen gibi yapraklı yeşilleri yetiştiriyor. Çiftlik, ‘dünyanın ilk post-organik ürününü’ ürettiğini iddia ediyor. Şirket iki yıllık planlama ve geliştirme sonrasında 23 Şubat 2017’de resmen üretime başladı.

Diğer birçok dikey çiftlik gibi Bowery’nin bitkileri de, güneş ışınlarını taklit eden ve besin maddesi dolu, devridaimli su ile beslenen LED ışıklarının altında istiflenmiş sıralarla, içeride yetişiyor. Ancak Bowery’nin operasyonunu benzersiz kılan, hasat için uygun zamanı tespit edebilen ve ekinlerin yetiştirilmesi için ihtiyaç duyduğu şeyleri bilen, dolayısıyla genellikle gıda dikimi ile ilgili birçok kişisel tahmini ortadan kaldıran tescilli FarmOS teknolojisi.

FarmOS’un Kurucularından ve CEO’su Irving Fain blog yazısında, entegre yazılım sisteminin nasıl çalıştığını açıkladı:

“FarmOS, vizyon sistemleri de dahil olmak üzere, çoklu kaynaklardan gelen verileri, bitkileri ve büyümelerini, kalitelerini ve lezzetlerini çimlenmeden hasadına kadar süren tüm değişkenleri izlemek için makine öğrenimi kullanıyor.”

kaynak.