Anasayfaİnovasyon

Google Çeviri, 9 Dilde Düşünerek Çeviri Yapacak

Google Çeviri, 9 Dilde Düşünerek Çeviri Yapacak

Google Çeviri’nin düşünerek çeviri yapmasına olanak sağlayacak olan Nöral Makine Çeviri sistemi, Londra’da düzenlenen Google Story etkinliğinde tanıtıldı. Çince’den İngilizce’ye çeviriler için kullanılan sinirsel makine sistemi bu kez Google Çeviri’nin Türkçe dahil dokuz dilde çevirilerini geliştirmesine olanak sağladı.

Yapılan çalışmalar bu sistemin İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Almanca, Korece, Çince, Japonca ve Türkçe için işe yaradığını gösteriyor. Google Çeviri’nin ürün sorumlusu Barak Turovsky, San Francisco’daki bir Google bürosu basın toplantısında, Google’ın yeni sisteminin birkaç gün içinde kullanıma sunulacağını söyledi.

Ayrıca, Google Çeviri’nin şuan sinir ağlarını kullanarak tüm çeviri taleplerinin yüzde 35’ini karşıladığını belirten Turovsky, tüm geliştirilmeler yapıldıktan sonra Google’un bu sistemi 103 dil için kullanmayı hedeflediğini ifade etti. Aylık 500 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Google çeviri bu sistemle birlikte artık kullanıcılarına bire bir çeviri imkanı sunabilecek.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu