AnasayfaGenelTeknoloji ve Kalkınma

Google Dijital Atölye, dijital yeteneklerini geliştirmek isteyenlere ücretsiz

Google Dijital Atölye, dijital yeteneklerini geliştirmek isteyenlere ücretsiz

Google Türkiye, her yaştan kitlenin dijital dünyaya adım atması için Dijital Atölye adlı eğitim projesini duyurdu. Google Dijital Atölye, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB ve İŞKUR işbirliğiyle başlatılan bir çalışma ve hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimleri kapsayan ücretsiz bir program sunuyor.

Dijital Atölye için düzenlenen basın toplantısında paylaşılan bilgilere göre Google bu projeye 10 milyon TL’lik katkı sağlayacak ve KOBİ’lerin internete dönüşümünü de hızlandırmaya çalışacak. Türkiye’nin 9 ilinde (Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir, Kayseri, Samsun, İstanbul) yüz yüze eğitimler düzenlenecek ve bu eğitimler katılmak isteyen herkese açık olacak.

Google-Dijital-Atolye-2

Türkiye’de KOBİ’lerin dijital yetenekleri ne durumda?

Paylaşılan rakamlara göre Türkiye’deki KOBİ’lerin %33’ünün teknolojiyi nasıl kullanacağı konusunda net bir fikri yok. Boston Consulting Group işbirliğiyle hazırlanan Türkiye İnternet Ekonomisi Raporu’na göre internet aktivitesi yüksek olan KOBİ’ler, bu sayede üç yıl içinde ortalama  %17’lik bir büyüme ve çalışan sayılarında ortalama %24 oranında bir artış sağlamış. Google Dijital Atölye de bu dijital yeteneklerin artırılmasını hedefliyor.

Google Dijital Atölye projesi kapsamında web sitesi kurmaktan dijital pazarlamaya, e-posta pazarlamasından web analizine kadar uzanan 23 farklı konuda ücretsiz eğitim kaynaklarına erişmek mümkün olacak.

İŞKUR’un destekliğiyle çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Diğer yandan eğitimleri tamamlayanlara Google tarafından bir başarı sertifikası verilecek.

kaynak.