AnasayfaTeknoloji

Google’dan artırılmış gerçekliğe büyük yatırım

Google’dan artırılmış gerçekliğe büyük yatırım

Google Ventures, birçok kişinin artırılmış gerçekliği bir arada kullanmasına olanak veren bir işletmeye yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Google’ın girişim sermayesi kolu olan Google Ventures, İngiltere’deki girişim Blue Vision Labs’ın 14,5 milyon dolar yatırım turu başlattığını açıkladı.

Blue Vision Labs, insanların artırılmış yapay gerçekliği birlikte kullanmasına izin vermek için paylaşılan artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket, teknolojisini oyun, navigasyon, işletme ve kendi kendine sürüş arabalarında kullanıyor.

Blue Vision Labs, 2011 yılında başlatılmasından bu yana gizli olarak faaliyet göstermekteydi, ancak şimdilerde ürününü detaylandırmaya başlıyor. Hatta “paylaşılabilen artırılmış gerçeklik” öncülüğünde çalışmalar başlatıldı, bu da akıllı telefonlarını kullanan birden fazla kişinin aynı artırılmış gerçeklik ortamını görmesi anlamına geliyor.

Google Ventures, İngiltere’deki yeni bir işletmeye 14,5 milyon dolarlık (10,3 milyon £) bir finansman sağladı. Bu, pek çok kişinin aynı zamanda artırılmış gerçekliği (AR) kullanmasına olanak tanıyan teknoloji.

Bunu, birçok oyuncunun bir arada deneyim kazanmasını sağlayan artırılmış gerçeklik oyunu “Pokémon Go” gibi düşünebilirsiniz.

Blue Vision Labs’ın CEO’su Peter Ondruska, “Pokémon Go uygulaması, artırılmış gerçeklik oyunları için büyük bir potansiyel gösterdi şimdi de  bizim yaptığımız şey, geliştiricilerin]bunu yeni bir düzeye taşımasına izin vermek” ifadesini kullandı.

Şirket tarafından üretilen tanıtım videosu, paylaşılan AR(artırılmış gerçeklik) ortamlarının mevcut AR uygulamalarından farklı olarak farklı cihazları kullanan farklı kişiler için nasıl çalıştığını gösteriyor.

Blue Vision Labs, paylaşılan AR teknolojisi için kendi uygulamalarını yapmıyor. Bunun yerine, onlara erişim sağlamak için geliştiricilerle çalışmaya başlıyor.

Şirket, daha önce bir tohumluk fonu dahil olmak üzere toplamda 17 milyon dolar (12.1 milyon £) tutarında bir fon topladı. Accel, Horizons Ventures ve SV Angel dahil olmak üzere mevcut yatırımcılar da en son finansman turuna katıldı. Google Ventures’ın Blue Vision Labs’a yatırımı, ortak Tom Hulme tarafından yönetildi.

Kaynak