AnasayfaEğitimTeknoloji ve Kalkınma

Hindistan, 1000’den Fazla Köye Ücretsiz İnternet Sağlayacak

Hindistan, 1000’den Fazla Köye Ücretsiz İnternet Sağlayacak

Hindistan hükümeti, Dijital Köy (Digital Village) olarak bilinen yeni bir proje kapsamında 1050 adet köye ücretsiz internet hizmeti sağlamayı planlıyor.

Önümüzdeki altı ay içerisinde köy halkının cep telefonları yardımıyla bağlanabilecekleri, her köye kendine ait internet erişimi sunacak olan internet kuleleri inşa edilecek. Küresel teknoloji devleri ve Hintli internet sağlayıcılar da ülkenin birbirinden bağımsız yerleşkelerinde oturan 900 milyondan fazla kişiye internet erişimi sunmak için yarışa girdiler.

Hindistan’da internet erişiminin kısıtlı olması Google ve Facebook gibi dev isimlerin de internet erişimi sağlamak için harekete geçmesine neden oldu. Facebook kullanıcılara sınırlı internet sunma yolları ararken, Google, Hindistan’da 100’den fazla tren istasyonunda kendi ücretsiz Wi-Fi hizmetini kurdu.

Hindistan’ın Elektronik ve Bilişim Bakanlığı’ndan bir yetkili dijital teknolojiyi kullanarak ülkenin kırsal alanlarına temel kalkınma hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti. İnternetin yaygınlaşmasının ardından interaktif eğitim ve temel internet erişim hizmetlerinin de verilmek istendiği vurgulandı. İnternet erişiminin iyileştirilmesi Hindistan’da son aylarda giderek önem kazandı.

Hindistan hükümeti, bu yeni program kapsamında projenin ilk aşamasının maliyetinin 62 milyon dolar olduğunu belirtti. Her şeye rağmen bu uygulamanın ülkelerin diğer alanlarına da yaygınlaşmasını istiyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu