AnasayfaKalkınmaKırsal Kalkınma

Himalayalar’da Kalkınma Çalışması

Himalayalar’da Kalkınma Çalışması

Hint Himalayalar bölgesi henüz keşfedilmemiş bir çok doğal kaynağa ve güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Fakat bu bölgede yaşayan yerli halk henüz hayatı kolaylaştıran bir çok konuda tam olarak her şeye sahip değil. Kalyan Paul, bölgede fark yaratmak amacıyla 1992 yılında kurduğu “Pan Himalayan Grassroots Development Foundation” (Pan Himalayan Grassroots Kalkınma Vakfı)  ile bölge halkına yardımcı olmayı hedefliyor.

Yaptığı çalışmalar ile bu büyük dağın eteklerinde kalkınma çalışmaları yürüten Kalyan, uygun teknolojiyi kullanarak doğal kaynakların korunabileceğini ve kullanabileceğini göstermeye çalışıyor. Örneğin içme suyu için su arıtılması çalışmalarına yarayacak bazı teknolojik çalışmalar. Bu tür çalışmalar aynı zamanda bölge halkının yaşadığı yoksulluğunda nasıl önlenebileceğini ucuz ve sürdürülebilir bir bağlamda açıklamış oluyor.

Kalyan’ın çalışmaları özellikle Almora bölgesindeki Gagas nehrinde kadınların katılımıyla gerçekleştirilen sağlam bir projeyi de içeriyor. Bu çalışmada nehir yataklarında hidroloji ve dağ tarımı sistemleri kullanılarak toplamda 4300 haneye arıtılmış su ulaştırıldı.

Kalyan Paul’un bölge halkı ve kırsal kalkınma adına yaptığı diğer çalışmaları takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Atakan Avcı