AnasayfaYenilenebilir Enerji

Ikea, evler için güneş paneli satacak

Ikea, evler için güneş paneli satacak

IKEA, İngiltere’deki müşterilerine güneş panelleri ve ev tipi pilleri satmaya hazırlanıyor. İskandinav mobilya zinciri, güneş enerjisi şirketi Solarcentury ile başlattığı bu girişim için 3000 pound yani yaklaşık 3.970 dolarlık güneş pilleri depolama birimi ile ortaklık kuruyor.

Ev tipi piller, mevcut güneş panelleri ile veya Ikea’nın sattığı yeni kombine bir güneş paneli veya pil saklama sisteminin parçası olarak tasarlanacak. Ikea, güneş panelleri bulunan ortalama bir İngiltere evinin ürettiği güneş enerjisinin yaklaşık yüzde 40’ını tüketeceğini ifade ediyor. 

Piller, kullanıcıların güneş panellerinden güneş tarafından üretilen elektriği depolamasına ve istedikleri zaman kullanmalarına olanak tanıyacak. Bu sayede depolama alanını kullanarak ortalama bir evin güneş enerjisi kullanımını iki katına çıkararak elektrik faturalarını yüzde 70’e kadar azaltabileceğini belirtildi.

Solarcentury’de konut güneş başkanı Susannah Wood yaptığı açıklamada, “Ev sahiplerinin güneş enerjisinin faydalanmasını olanak sağlayacak olan IKEA ile iş ortaklığımızın yenilenebilir enerji endüstrisi için önemli bir adım olacağını taahhüt ediyoruz” dedi. 

Ikea da son yıllarda güneş enerjisi alanına ilgi duyan Google ve Tesla gibi şirketler arasında yer almaya başladı. 

Kaynak