AnasayfaGirişimcilikKadın

Instagram, Kadın Girişimcilerin Sayısını Arttırıyor

Instagram, Kadın Girişimcilerin Sayısını Arttırıyor

İnternetin geniş kitlelere ulaşma konusunda en etkili yol olduğu günümüzde e-ticaret hayatlarımızda önemli bir yer edinmeye başladı.

E-ticaretin en yaygın olduğu sosyal hesaplar içerisindeyse Instagram’ın önemi diğer hesaplara göre giderek artmakla birlikte kadın girişimcilerin sayısını da bir hayli yükseltiyor.

Ev yaşamına destek olmak amaçlı hobilerini işe dönüştüren veya iş hayatında aradığını bulamayan kadınlar, evlerinde veya atölyelerinde yaptıkları ürünlerin Instagram üzerinden satışını yapıyorlar.

Girişimci kadınların ürün yelpazesi ise epey geniş, aklınıza gelebilecek her türlü ürünün satışını yaptıkları hesaplarında özellikle süs eşyaları, el yapımı çikolata ve pastalar, düğün süsleri ve davetiyeleri, organik gıdalar, bebek ürünleri ve takılar bizzat kadınların kendi elleriyle yaptıkları ürünler arasında yer alıyor. Aynı zamanda çok ilgi gören ürünler, takipçi sayısı ve siparişlerin artmasıyla birlikte birçok girişimci kadını işletme açmaya teşvik ediyor.

Kısa sürede binlerce kişiye ulaşan ve reklam için fazla sermaye gerektirmeyen bu yöntem sayesinde kadınlar girişimcilik ruhlarını hiçbir engele takılmadan yaşama fırsatı buluyor ve kendilerine yeni iş ortamları kuruyorlar.