AnasayfaKadın

İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’nin tanıtımı, 4 Şubat’ta gerçekleştirilecek!

İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’nin tanıtımı, 4 Şubat’ta gerçekleştirilecek!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örnekleri: Şirketlerin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeledeki Yerleri Semineri, 4 Şubat 2019 tarihinde 15.00-17.00 saatleri arasında Sabancı Center’da gerçekleştirilecek.

İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance – BADV) Projesi Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından aile içi şiddete karşı iş yerlerinde destek mekanizmaları oluşturup kadına uygulanan şiddeti daha görünür hale getirme amacıyla tasarlandı. Proje kapsamında, iş dünyasının yönetimsel ve örgütsel yeteneklerini kullanarak aile içi şiddete karşı önlem ve destek yolları belirlenmektedir.

2013 yılında Hollanda Başkonsolosluğu’nun ve UNFPA’nın hibe desteği ile hayata geçirilen proje, iş dünyasında kadın hakları konusunda farkındalık yaratmayı ve kadınların çalışma ortamlarını iyileştirerek iş yaşamında daha etkin rol alabilmelerini amaçlamaktadır.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu’nun 2014 yılında 20 farklı şirkette yaptığı araştırmaya göre çoğunluğu üniversite mezunu beyaz yakalı kadın çalışanların %75’i en az bir kez şiddetin herhangi bir türüne maruz kalıyor. Anket sonuçları; çalışan kadınların %40’ının psikolojik-duygusal şiddete, %35’inin sosyal şiddete, %17’sinin ekonomik şiddete ve %8’inin fiziksel şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Bu sonuçlara dayanarak 2015’te “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet ile Mücadele İçin İş Yeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi” oluşturuldu. 2016 yılı pilot uygulama yılı olarak belirlendi ve pilot uygulamalar halen devam etmektedir.

Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.