Anasayfaİş FırsatlarıGöç ve Mülteciler

“İş ve İstihdam Forumu” Gaziantep’te başlıyor

“İş ve İstihdam Forumu” Gaziantep’te başlıyor

İş dünyasının aktörleri, 10-11 Mayıs tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen İş ve İstihdam Forumu’nda buluşuyor.

Türkiye’deki Suriyeli girişimciler ile diğer firmalar arasında iş birliğini artırmak için  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen “İş ve İstihdam Forumu” iş dünyasından aktörleri bir araya getiriyor.

UNDP Türkiye tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Suriye Krizinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki Etkilerinin Azaltılması Projesi” kapsamında işletmeye alınan Gaziantep Sanayi Odası Meslek Eğitim Merkezi, İş ve İstihdam Forumu’yla özel sektörden ilgili aktörlerle istihdam alanında işbirliği sağlamayı hedefliyor.

Forum’da Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar ve ev sahibi toplumun vatandaşlarından iş arayan kişilerin istihdam fırsatlarına erişimlerini güçlendirmek ve firmaların ihtiyaç duyduğu yeni işgücüne yönelik çalışmaların yapılması amaçlanıyor.

Ayrıca kamu kurumları tarafından desteklerden daha etkili bir şekilde yararlanılması için Türkiye’deki Suriyeli girişimciler, Suriyeliler tarafından kurulmuş şirketler ile Türk şirketleri ve girişimleri arasında işbirliği imkanlarının güçlendirilmesi arzu ediliyor. 

Kaynak