AnasayfaAkıllı Kentler

İstanbul Şehir Haritası Kullanıcıların Hizmetinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Müdürlüğü İstanbul Şehir Haritası sistemini geliştirdi.

İBB tarafından hazırlanan şehir haritası; bilgi servisleri, panoramik sokak görüntüleri, yakınımda ara, yol tarifi gibi farklı modüllerden oluşmaktadır. Geliştirilen uygulamada bulunan “Arama modülü” sayesinde kullanıcılar harita üzerinde istedikleri yeri kolayca bulabilmektedir. Aynı zamanda, şehir haritasında koordinat girerek arama yapılabilinmektedir.

Kullanıcılar, güzergah analizi ile yol tarifi alarak farklı kombinasyon seçeneklerini görüntüleyebildikleri gibi ayrıca, toplu ulaşımdaki rotalara alternatif bir rota oluşturmak için de haritayı görüntüleyebiliyor. Uygulamaya eklenen bilgi servisleri bölümünde ise, ilçe bazında nöbetçi eczaneler, spor tesisleri, İBB sosyal tesisleri ve iletişim noktalarını da görmek mümkün.

İstanbul’da yaşamakta olan veya ziyaret için gelen kullanıcıların hoşuna gidebilecek önemli özelliklerden bir  diğeri ise ücretsiz wi-fi noktalarınında uygulama ile bulunabiliyor olması.

Harita uygulaması içerisinde bulunan İstanbul Hikayeleri bölümü ise İstanbul’un kültürel, tarihi ve turistlik alanlarını göstermesi açısından oldukça kullanışlı bir işlev görüyor.  Ek olarak dil seçenekleri açısından şu an in İngilizce versiyonu bulunan uygulama, yakın zamanda farklı dillere de çevirilecek.

Uygulama için buraya tıklayınız.