AnasayfaGöç ve MültecilerÇalışma Koşulları

İşte ABD’de göçmen olarak çalışacakların bilmesi gerekenler!

İşte ABD’de göçmen olarak çalışacakların bilmesi gerekenler!

Amerika Birleşik Devletleri’nde artan göçmenlik süreci; işverenler, işçiler ve girişimciler için yüksek risk alınan bir konu haline geldi. İşlem zamanlarının uzamasının yanı sıra herhangi bir hata yapmanın veya yanlış adım atmanın sonuçları da oldukça ağır olmaya başladı.

Geçtiğimiz üç yıl boyunca, göç politikaları ve prosedürleri bir akış halindeydi. Şimdi ise süreç içindeki en küçük hatalar bile affedilmez hale geldi. İlk adımı doğru bir şekilde atmak artık büyük önem arz ediyor.

İşverenlerin ve bireylerin korunmasını sağlamak, uzun vadeli bir strateji ve yedekleme seçenekleri oluşturmaktan geçiyor. Birçok vize ve yeşil kart kategorisinde yaşanan birikme artışları, daha uzun bekleme süreleri anlamına geliyor. Ayrıca Trump yönetiminin tüm Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi (USCIS) bürolarını kapatma kararı alması üzerine, halihazırdaki gecikmelerin artması bekleniyor.

Hukuk firmaları her yıl yüzlerce girişimci ile çalışarak, işverenlerin göçmenlik evraklarını hazırlamasına yardımcı oluyor. Verilen genel tavsiye girişimcilerin; seçeneklerini stratejik olarak inceleyerek, şirketin derinlemesine anlaşılmasını sağlayacak bir hedef koyması oluyor. Buna ek olarak vize, yeşil kart veya vatandaşlık başvurusu yapılırken doğru yaklaşımda bulunmak gerekiyor. En önemli olarak ise deneyimli bir göçmenlik avukatıyla görüşülmesi tavsiye ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışacak olan göçmenlerin alması gereken belgelere ulaşmak ve ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.