AnasayfaTeknoloji

Mozilla, reklamsız haber portalı hizmetini başlatacak!

Mozilla, reklamsız haber portalı hizmetini başlatacak!

Mozilla, rakibi olan Apple News’in duyurulmasından üç ay sonra önemli bir gelişme kaydetti. Kuruluş, yeni haber portalı hizmetinin beta versiyonuna abone olmaları için kullanıcılarına davetiye gönderdi. Mozilla, davetiyelerinde “Firefox Reklamsız İnternet” başlığını kullandı ve kullanıcılarının reklam görmek zorunda kalmadan, sevdikleri içeriklere erişmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirttiler.

Mozilla’nın yaptığı paylaşımlara göre, kullanıcılar ayda sadece 5 dolar karşılığında hizmetten faydalanabilecekler. “Ödemelerinizi doğrudan okuduğunuz haber siteleriyle paylaşacağız. Bu sayede hem reklam okumak zorunda kalmayacaksınız hem de desteklediğiniz haber kaynakları size daha zengin içerikler sunabilecekler.” açıklamalarında bulundular.

Yayıncılara fon sağlamak için alternatif ve doğrudan bir yol geliştiren kuruluş, insanların reklamsız haber deneyimine olan ilgisini ölçmek amacıyla Şubat ayından bu yana rastgele kullanıcılarla anket ve geri bildirim çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Hizmet, Mozilla’nın mevcut yayın ortağı olan Scroll ile BuzzFeed, Slate, The Atlantic ve USA Today dahil olmak üzere yeni haber kaynakları sunacak.

Apple’ın News uygulaması ayda milyonlarca düzenli kullanıcıya sahip olsa da, başka bir reklamsız bülten kaynağının ne kadar ilgi çekeceği şimdilik merak ediliyor. Büyük olasılıkla Mozilla sürümünün erişim kolaylığı, özellikleri ve kaynaklarına bağlı olarak kullanıcılar seçimlerini gerçekleştirecek.

Kaynak