Anasayfaİnsani YardımYerel Yönetimler

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Sağlayacak

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Sağlayacak

Japonya Büyükelçiliği tarafından yerel projelere hibe sağlanacak.

Japonya Devleti’nin 1989 yılından beri sağladığı ‘Japonya Resmi Kalkınma Yardımı‘ (Japon ODA) kapsamında, gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelere ‘Yerel Projelere Hibe Programı‘ (GGP) uygulanıyor.

Programın amacı, temel insani ihtiyaçların karşılanması için hazırlanan kalkınma projelerine geri ödemesiz mali yardım sunmak. Bu çerçevede, 140 ülke ve bölgede yerel projeler gerçekleştirilmiş bulunuyor ve 2000 yılından beri Türkiye de programın uygulandığı devletler arasında yer alıyor.

Projeler Türkiye’nin her yerinde uygulanabilecek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya öncelik verilecek. Programa başvurma kriterleri arasında ise; sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin başvuru yapması, projelerin en geç Nisan 2018-Mart 2019 dönemine ait olması; başvuru sahiplerinin ülkedeki kalkınma projelerini uygulayabilecek ve sürdürebilecek kapasiteye sahip, kar amacı gütmeyen kuruluşlar olması; proje kapsamında hibe yardımı yapılan bina, malzeme vb.nin sorumluluğunun proje sahibi kuruluşa ait olması gerekiyor.

Başvuru ve değerlendirme süreci detaylarına buradan erişebilirsiniz.