AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

“Kadınsız Toplum, Yarınsız Toplumdur”

“Kadınsız Toplum, Yarınsız Toplumdur”

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi hareketi ‘He For She’ tarafından, Koç Topluluğu’ndan Mustafa V. Koç, cinsiyet eşitliği çalışmalarına örnek lider seçildi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kadın Birimi tarafından yürütülen ve cinsiyet eşitliği için küresel bir dayanışma hareketi olan ‘He For She’ (‘Kadın İçin Erkek’), 10x10x10 Etki Programı (IMPACT 10x10x10) yürütmektedir. Bu çerçevede, küresel etki liderleri, dünya şirketleri arasından seçilmiş ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç söz konusu liderlerden biri olmuştur.

He For She kampanyası, kadının ekonomide ve sosyal hayatta güçlenmesini hedeflemekte ve bu yolda erkeğe de büyük bir rol düştüğünü gözeterek, cinsiyetler arası destek ve dayanışma üzerine temellenen çalışmalar yürütmektedir.

Söz konusu kampanyanın, 2015 yılı için geçerli olan bir yıllık 10x10x10 Etki Pilot Programı ise hükümet, kurum ve üniversite çerçevesinde ölçeklendirilebilir hareketler öngörmüştür.

“Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur” – Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç

Bu bağlamda, hem kurum içinde, hem de kendi etki alanında önemli dönüşümleri tetikleyecek programlar geliştiren ve erkekleri toplumsal cinsiyet adına harekete geçmeye teşvik eden Koç Topluluğu, küresel şirketler arasından seçilen 10 örnek liderden biri olmuştur.

22 Ocak 2016 tarihinde Davos’ta gerçekleştirilecek ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Emma Watson tarafından moderatörlüğü yürütülecek olan toplantıda, Etki Programı liderleri bir araya gelecek ve bir yıl içerisinde kat ettikleri mesafeyi kamuoyu ile paylaşacaklar.

mustafa-koc-heforshe_idema