AnasayfaSosyal KalkınmaDezavantajlı Gruplar

Çocuk Mahpuslar Ücretsiz Mektuplaşsın!

Çocuk Mahpuslar Ücretsiz Mektuplaşsın!

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), çocuk cezaevleri kapanana kadar çocukların hapishanelerde maruz kaldıkları travmayı mümkün olduğunca azaltmak adına 12-18 yaş arası mahpus çocukların ücretsiz mektuplaşmaları için bir kampanya başlattı.

CİSST Türkiye’de hapishanelerin şartlarını uluslararası standartlara ulaştırmak ve mahpusların haklarının ve özgürlüklerinin korunması, bu hak ve özgürlüklerin insan onuruyla ve evrensel değerlerle bağdaşır duruma gelebilmesinde sivil toplumun katkı sağlaması amacıyla kurulmuş bir dernek. Dernek, özellikle hapsetmeye alternatif olarak, şuçu önleyici çalışmaların yaygınlaştırlması ve mağdurların sosyal entegrasyonunu teşvik eden yaptırımların desteklenmesi üzerine çalışıyor.

Bu doğrultuda, önceliğini çocuk cezaevlerinin kapatılması olarak belirleyen CİSST hapisaneden dışarıya mektup göndermenin ücrete tabii olmasını sevimsiz ve anlamsız bularak bu uygulamanın hiçbir geliri olmayan hapisanedeki çocukların üzerinde zararlı bir etki oluşturduğunu belirtiyor. Change.org üzerinden başlatılan kampanya 10 binin üzerinde imzaya ulaşmış durumda.

Ayrıca, CİSST temsilcisi Zafer Kıraç, talebi gerçekleşene dek, Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 09:30-12:30 saatleri arasında süren tek kişilik bir eyleme başladı.

Kampanya adresi için bu bağlantıya bakabilirisiniz.