AnasayfaEğitimKalkınma

Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı Açtı

Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Programı Açtı

Kadir Has Üniversitesi (KHAS) tarafından, Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma tezli ve tezsiz yüksek lisans programı açıldı.

Kadir Has Üniversitesi (KHAS), tezli ve tezsiz olmak üzere Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Yüksek Lisans Progamı açtı.

Bu programın amacı, son yıllarda İstanbul’da oldukça yoğunlaşan enerji şirketlerine ve genel bağlamda enerji alanına yönelik bir yükseköğretim programı sağlamak. Farklı disiplinleri bir araya getirerek kapsamlı bir program sunan bu yüksek lisansın sosyal ve fen bilimleri ve mühendislik alanlarında önemli bir açığı kapatacağı öngörülüyor.

Program, Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (Centre of Excellence for Sustainable Development – CESD) ile koordinasyon halinde yürütülecek; böylece disiplinlerarası araştırma ve uygulama birlikte yürütülecek.

Program çerçevesinde görülecek zorunlu dersler; temel enerji bilimi ve mühendisliği, enerji ekonomisi ve piyasaları, sürdürülebilir enerji yönetimi, enerji politikaları ve enerji jeopolitiği olacak, program içinden ve dışında seçmeli dersler alınacak.