AnasayfaDezavantajlı Gruplar

KAGA: “Koruma Altındaki Gençler Akademisi” Başvuruları Devam Ediyor

KAGA: “Koruma Altındaki Gençler Akademisi” Başvuruları Devam Ediyor

Hayat Sende Derneği bünyesinde UPS Vakfı tarafından desteklenen KAGA –Koruma Altındaki Gençler Akademisi”, devlet korumasında yetişen ve ayrılan gençlerin (18-25 yaş arası) hak temelli örgütlenmelerine zeminde hazırlamak üzere hayata geçecek.

8 ay sürecek olan projede, gençlerin sosyal farkındalıklarını iyileştirmek, organizasyon, sunu ve liderlik becerileri ile gönüllülük bilinçlerini artırmak hedefleniyor. Bu yolla, gençler arasında iyi örneklerin daha fazla öne çıkmasını sağlayarak devlet korumasında yetişen bireylere ilişkin olumsuz söylem ve imajlarla mücadele edilmesi amaçlanıyor.

22-26 Ağustos 2016 tarihlerinde İzmir Aliağa’da bulunan Afacan Gençlik Evi ’nde dört gece beş gün süreyle düzenlenecek eğitim kampının ardından iki haftada bir web üzerinden 45 dakikalık webinarlar gerçekleştirilecek. Projenin sona ermesinin ardından Ankara’da bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Proje süresince geliştirilecek proje ve iş fikirlerine Hayat Sende Derneği tarafından mentorluk ve hızlandırma desteği verilecek.

Eğitime katılan gençlerin sosyal haklar ve örgütlenme, sosyal girişimcilik, inovasyon, paylaşım ekonomisi ve kitlesel fonlama, kaynak geliştirme, etkili sunu becerileri, kültürlerarası öğrenme ve organizasyon yönetimi gibi farklı eğitimler alarak kendi projelerini/sosyal girişimlerini/sosyal kampanyalarını oluşturmaları bekleniyor.

KAGA kapsamında ilk faaliyet devlet korumasında kalan veya ayrılan 15 genç ile 5 Hayat Sende gönüllüsünün ve sivil toplum alanında uzman konuşmacıların katılımıyla 22-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında İzmir‘in 80 km kuzeyindeki Afacan Gençlik Evi’nde yapılacak. Eğitime katılmak isteyenlerin konaklama ücretleri, yol masrafları (otobüs bedeli üzerinden) UPS Vakfı sponsorluğunda karşılanacak.

Başvurusu kabul edilen ve onaylanan katılımcılara telefon ve e-posta yoluyla bilgilendirme yapılıp kampa dair bilgi kiti gönderilecektir. Katılımcılara 14 Ağustos 2016 tarihinde dönüş yapılacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız.