AnasayfaGirişimcilikGöç ve Mülteciler

KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı Başvuru Tarihi Uzatıldı!

KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı Başvuru Tarihi Uzatıldı!

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı’nın son başvuru tarihi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve “Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için İş Yaratma ve Girişimcilik Fırsatları Projesi” kapsamında gerçekleştiren programa toplam 50 işletme katılma fırsatı bulacak.

İşletmelere Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) tarafından yetkilendirilmiş 20 yerel danışman 2 yıla kadar mentorluk sağlayacak. İşletmeler, özel ticari iş planları hazırlayabilecek ve uygulanması için hem teknik destek hem de 50.000 TL’ye kadar mikro-hibe alabilecekler. Bu gibi desteklerle uluslararası pazarlara açılma olanağı elde edecekler. 1 yıl süren programın sonunda işletmeler geliştirdikleri iş planlarını melek yatırımcılara sunma fırsatı da kazanacaklar.

Kimler başvurabilir?

• Başvuracak işletmelerin Türk vatandaşı veya geçici koruma sağlanan yabancılar tarafından kurulmuş olması ya da geçici koruma sağlanan yabancı ve Türk vatandaşı ortaklı bir işletme olması gerekmektedir.

• İşletmenin en az bir yıl önce kurulmuş olması ve hali hazırda ürettiği bir ürün ya da verdiği bir hizmetin bulunması gerekmektedir.

• İşletmenizde en az 5 kişi çalışıyor olmalıdır.

• Programa her sektörden başvuru yapılabilir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.