AnasayfaEkonomik KalkınmaSürdürülebilir Turizm

Türkiye’de Turizm Veri Merkezi Kuruluyor!

Türkiye’de Turizm Veri Merkezi Kuruluyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmde sağlıklı ve kapsamlı yol haritalarının oluşturulması amacıyla istatistiklerin tek elde toplanıp işlenebileceği bir veri merkezi kuracak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulama 2019 yılında başlayacak. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama sayesinde yabancı turistlerin tercihleri, kaç gece kaldıkları ve turizm gelirleri gibi detaylı verilere ulaşılabilecek. Birçok kuruluştan gelecek olan turizm istatistikleri tek bir yerde toplanacak. Daha sağlıklı bir tanıtım stratejisi izlemek için yapılan hamleler bu sayede kolaylaşacak. Turizm planları yapılırken turistlerin nitelikleri göz önünde bulundurulacak ve Türkiye’ye karşı olan algıların ne yönde olduğu açık şekilde gözlemlenecek. Bakanlık, bu doğrultuda bir “Türkiye Markası” yaratmaya çalışacak.

Ayrıca bu veri merkezinin kurulmasıyla birlikte Türkiye dijital anlamda aktif bir yapıya bürünecek. Kurulacak olan yeni portal sayesinde web, sosyal medya ve cep telefonlarından ulaşılabilecek bir mobil uygulama hayata geçecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176,  yerli ve yabancı turistlerin bakanlıkla ilgili her türlü bilgi, öneri ve şikayetlerine cevap buldukları bir hat. Bu yeni veri merkeziyle birlikte “Alo 176” hattı da yeniden yapılandırılacak. Artık sadece devlet bazında değil sektöre ilişkin şikayet ve öneriler de sunulabilecek.

Kaynak