AnasayfaDezavantajlı Gruplar

Korku ve Güven Haritaya Taşınacak

Korku ve Güven Haritaya Taşınacak

KAOS GL Derneği, LGBTİ bireylerin kamusal alan ve mekanlarda yaşadıkları ayrımcılıkları incelemek ve farkındalık yaratmak adına ‘LGBTİ Bireyler için Korku ve Güven Alanı Haritası Araştırma’ projesine başladı.

KAOS GL Derneği tarafından çalışmalarına başlanan ‘LGBTİ Bireyler için Korku ve Güven Alanı Haritası Araştırma’ projesinin temel hedefi, LGBTİ bireylerin kamusal alan ve mekanlarda (restaurant, otel, hastane, park vb.) karşılaştıkları ayrımcılıkları görünür kılmak ve bu konuda farkındalık yaratmak olarak belirlendi. KAOS GL Genç Grubu projenin yürütücülüğünü üstlenirken, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Genç Kadın Fonu da projeye destek sunmaktadır.

Dernek, kamuya açık olarak web sitesi üzerinden paylaştığı anketin sonuçlarını baz alarak projenin haritalama kısmını gerçekleştirecek. Bu kapsamda, ankete gelen yanıtlardan oluşturulacak harita, mekanlarda yaşanan ayrımcılığı (ihlal, baskı, şiddet vb.) en yoğundan en aza doğru gösterecek.  Ayrıca, LGBT Dostu Mekanlar listesi de bu araştırmaya paralel olarak hazırlanacak ve ayrımcılığı en fazla yapan mekanlar kara listede yer alacak. Proje öncelikle Ankara’nın önemli ilçeleri arasında bulunan Çankaya’da başlatılacak.

LGBTİ Bireyler için Korku ve Güven Alanı Haritası Araştırma anketine buradan ulaşabilirsiniz.