AnasayfaKalkınma GündemiÖzel Dosya

Küresel Kalkınma Dünyasını “idemahaber” ile Türkiye’ye Taşıyoruz

Küresel Kalkınma Dünyasını “idemahaber” ile Türkiye’ye Taşıyoruz

“idemahaber” olarak 5 aylık bir yayın hayatından sonra 2015 yılının kısa bir özetini oluşturduk.

8 Ağustos 2015 tarihinde yayın hayatına başlayan idemahaber, 7 Ekim 2015 günü İstanbul’da gerçekleşen Sosyal Fayda Zirvesi ile birlikte lansmanını gerçekleştirdi. Yayın hayatımıza kalkınma odaklı haberlerin oluşturulması ile başladığımız bu süreçte, dünyanın her köşesinden kalkınmaya dair haberleri siz takipçilerimizle buluşturmayı hedefledik.

İlk haberimizden bu yana Hindistan’daki inovatif bir gelişmenin, Etiyopya’daki kırsal kalkınmanın, Gibraltar’daki yenilenebilir enerji uygulamasının ve buna benzer kalkınma gündemi ile yakından ilgili olan birçok haberi 81 ilden bizleri izleyen siz okuyucularımızla buluşturabildik. Bu buluşturmaları arttırarak devam etmek ve küreseldeki kalkınma gündemini yerele aktarmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeyi amaçlıyoruz.

2015 yılının kalkınmaya dair en önemli gelişmesi ise Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ve 2030 yılına kadar gerçekleştirilmesi hedeflenen 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olarak gösterilebilir. Bunun yanı sıra Paris’te gerçekleşen COP21 İklim Zirvesi de geleceğimizi her yönüyle etkileyen bir konu olması açısından oldukça önemli bir noktada durmaktadır.

İnternet sitemiz üzerinden yaptığımız haberler ve içerikler hakkında ya da site dizaynı  ile ilgili tüm önerileriniz için bilgi@idemahaber.com adresine mesajlarınızı iletebilirsiniz. Ayrıca, kalkınma odaklı köşe yazısı ve makale paylaşımlarınızı idema haberde yayınlayarak düşüncelerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.