AnasayfaSosyal Sorumluluk

Küçük Katkıların Büyük Değişimler Yarattığı Etkinlik

Küçük Katkıların Büyük Değişimler Yarattığı Etkinlik

Destekle Değiştir etkinliği TÜSEV tarafından 24 Mart Perşembe günü saat 18:30’da Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlik, toplumsal çalışmalara kaynak oluşturmak isteyen destekçilerle sosyal projeleri bir araya getiren inisiyatifin bir ürünü olarak 2014 yılından bu yana düzenleniyor.

2014 ve 2015 yıllarında yapılan Destekle Değiştir etkinlikleri sırasında bireylerin destekleriyle LGBTİ acil destek hattı, cezaevlerindeki çocuklarla insan hakları çalışmaları, katılımcı mimarlık projeleri pek çok toplumsal dönüşüm projesine katkı sağlandı. 24 Mart Perşembe günü düzenlenecek Destekle Değiştir 2016 etkinliğinde ise katılımcılar, Hayvan Hakları Koruma ve Geliştirme Derneği (HAGİD)’in Çocuklar için Hayvan Hakları ve Türcülük Atölyesi Projesi’ne, Hisar Anadolu Destek Derneği’nin (HADD) Baldan Tatlı Projesi’ne ya da Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın İçerde Çocuk Var Projesi’ne destek olabilecek.

Çocuklar İçin Hayvan Hakları ve Türcülük Atölyesi

Toplumda hayvanlar ve doğa konusunda hakimolan hiyerarşik ve insan merkezci bakışın azaltılmasını hedefleyen proje kapsamında, çocukların bütüncül ve eşitlikçi bir bakış ile doğayı gözlemlemelerine olanacak sağlanacak. Proje, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanacak oyun, tartışma ve ortak öğrenme modelleri ile uygulamaya geçirilecek.

Baldan Tatlı Projesi

Van ve çevresinde yerleşik ve düşük gelirli ailelerin genç kızlarına sosyalleşme ve eğitim olanakları sağlayan atölyelerde kişim dokuma, bal arıcılığı gibi eğitimler veriliyor. Bu proje ile bal arıcılığı ve ana arıcılığı yetiştiriciliği projelere destek olunacak ve bu kapsamda eğitim alan genç kızların iş hayatlarına atılmalarına destek sağlanacak.

İçerde Çocuk Var Projesi

Proje, 0-6 yaşları arasında cezaevindeki annelerinin yanında bulunan çocuklar için yapılan kreş ve anaokulu birimlerinin iyileştirilmesini hedefliyor. Projesi sonucunda çocuklar, yaş gruplarının ihtiyacı olan gelişim eğitimlerini alabilecekler. Aynı zamanda proje kapsamında  çocuklara pedagojik ve psikolojik destek de sağlanacak.

24 Mart Perşembe günü Pera Müzesi’nde gerçekleşecek Destekle Değiştir etkinliğine katılım durumunun 18 Mart Cuma gününe kadar hazal@tusev.org.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.