AnasayfaGöç ve MültecilerKültür - Sanat

Kültür Politikaları Yıllık 2019, Çevrim içi Olarak Yayımlandı

Kültür Politikaları Yıllık 2019, Çevrim içi Olarak Yayımlandı

Kültür ve sanatın yer değiştirmesi halinde, yeni yerine eski yerlerinden neleri getireceği ve neleri geride bırakacağı konusunu örneklerle ele alan Zorunlu Göç ve Kültürel Üretim başlıklı Kültür Politikası 2019 Yıllık çevrim içi olarak yayımlandı.

Mercek, Açık Alan ve Değerlendirme başlıklı 3 ana dosyadan oluşan Yıllık’ın, editörlüğünü Nevra Ertürk ve Deniz Ünsal’ın üstlendiği Mercek bölümünde; 21. yüzyılda zorunlu göçün kültürel mirasın ve sanatsal ifadelerin yeniden üretimi ve yaygınlaştırılması üzerindeki etkileri konu alınıyor. Savaş, çatışma, doğal afetler, hak ihlalleri ve üzerinde yaşanan yerkürenin yaşanmaz oluşu gibi sebepler doğrultusunda insanların evlerini ve topluluklarını terk etmesi sanat üretiminin de yeni koşullar altında yeni biçimler almasına neden oluyor.  Somut kültürel mirasın çoğu geride kalıp, belki de tahrip olurken, kültürel bilgi, sanatsal yaratıcılık ve ifadeler insanlarla birlikte yer değiştirip, gittiği yeri ve kendisini baştan şekillendiriyor. 

Zorunlu göç ve kültür üretimine farklı bir pencere açan Kültür Politikaları Yıllık 2019’un Türkçe ve İngilizce yayınına https://www.iletisim.com.tr sitesinden ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.